Hopp til innhold

Notodden Bok- og Blueshus

Skorve Entreprenør bygde Notodden Bok- og Blueshus i samarbeid med Tor Entreprenør

Prosjektdetaljer

Byggherre:
Notodden Kommune
Entrepriseform:
Totalentreprise
Areal:
5200 m2
Byggetid:
Totalentreprise
Kontraktssum:
110 mill

Prosjektet blei utført i et arbeidsfellesskap med Tor Entreprenør. Bygget er oppført i 3 etasjer med et samlet bruttoareal på ca 5200 m2. Et stort folkebibliotek, to kino- og konferansesaler med 165 og 125 plasser, livescene med plass til 500 publikummere, bluesmuseum, kulturskole, kontorarealer og uteamfi med flytende scene på Heddalsvatnet. Vestibylen er plassert sentralt for å knytte funksjonene sammen. Bygget er utført både med konstruksjoner i limtre og betong. Det er tre lystårn som er limtrekonstruksjoner med en høyde på ca 25 meter. De tre overlysene slipper lys ned til de sentrale sonene. I tillegg er de åpnet opp mot tilstøtende rom slik at bygget får en veldig stor grad av åpenhet mellom etasjene og de ulike romsonene. Det er tatt gode materialvalg, samt at det er valgt solide og vedlikeholdsvennlige løsninger som gir et flott sluttresultat. Vi kan trekke frem utvendige fasader hvor det er ca 3000 m2 vedlikeholdsfri malmfurupanel. Lydanlegget i kinosalene finnes det kun en håndfull av i Norge. Oppvarmingen av bygget er vannbåren fjernvarme som blir levert av flisfyringsanlegget til Notodden Energi.

Bygget står på tomta til gamle Tinfos Jernverk og alle forventet at det var en del grums i grunnen. Problemet var det var en del mer enn forventet. Vi kjørte bort ca 9000 tonn masser og erstattet det med nye steinmasser. I utgangspunktet skulle deler av bygget står på perler, men pga at vi tok ut så mye masser, står bygget på steinfylling på stedlig grunn. Massene blei levert til godkjent mottak.

Bygget er prosjektert og bygd iht TEK 10 og det er tatt miljøhensyn i alle faser av prosjektet samt at det blei tilrettelagt for en effektiv og kostnadsbesparende drift av bygning og uteområder.

Arbeidsfellesskapet med Tor Entreprenør gjennomførte prosjektet på 18 måneder og bygget blei overlevert som avtalt i desember 2013. Det var mange lokale firmaer som bidro i prosjektet og vi er fornøyd med samarbeidet vi har hatt både med kommune, arkitekt, rådgivere, leverandører og underentreprenører.