Hopp til innhold

Dalen barnehage

I 2013 overleverte vi Dalen Barnehage i Tokke kommuen.

Prosjektdetaljer

Byggherre:
Tokke Kommune
Entrepriseform:
Totalentreprise
Areal:
1260 m2
Byggetid:
2012-2013
Kontraktssum:
27 mill

Dalen Barnehage blei lyst ut som en totalentreprise der byggherren kun hadde utarbeidet et romprogram og en enkel funksjonsbeskrivelse. Barnehagen inneholder 6 avdelinger (118 barn), administrative rom og tekniske rom. Utearealer med tilhørende lekearealer og parkeringsarealer skulle også leveres komplett.

Vi tok kontakt med Asplan Viak i Skien og ble enige om å utarbeide et konsept på en komplett barnehage med alle fasiliteter. Vi vant konkurransen med prosjektet som vist på hovedbilde. Tomta var en utfordrende del av konkurranse, det er et vindutsatt område og vi valgte å utforme barnehagen i en enkel vinkel slik at vi fikk ly fra vinden fra vest. Dette har vist seg å fungere utmerket.

Prosjektet skulle tilfredsstille krav til Energiklasse A (grønn), og dette medførte mye detaljprosjektering mtp utførelsesdetaljer på tømrerarbeidene. Det var mye jobbing mtp energikilder der vi landa på en grunnvannsbrønn og varmepumpe, varmeveksler/kjøling på ventilasjon og mye automatikk mtp lys- og varmestyring. ved måling av tetthet i bygget var vi under kravet for passivhusstandard.

Vår prosjekteringsleder har leda alle prosjekteringsmøter og han har også deltatt på alle møter som byggherren har hatt med brukerne. De blei tidlig klart at det var mange ønsker som ikke var kommet frem i romprogrammet som byggherren hadde utarbeidet til konkurransen. Vi omarbeidet prosjektet til byggherrens og brukernes ønsker innenfor kostnadsrammene vi hadde tilbudt.