Hopp til innhold

Atrå ungdomsskole, Tinn kommune

Skorve har i samarbeid med A til Å entreprenør bygd ny ungdomsskole i Atrå for Tinn kommune

Prosjektdetaljer

Byggherre:
Tinn Kommune
Entrepriseform:
Totalentreprise
Areal:
1900 m2
Byggetid:
2019-2020
Kontraktssum:
66 mill

Vi har i samarbeid med A til Å entreprenør bygd ny ungdomsskole i Atrå, i Tinn kommune. Entreprenørene begynte prosjektet i en samspillsperiode som gikk over i en totalentreprise med kontrakt NS 8407 i utførelsesfasen. 

Eksisterende ungdomsskole blei sanert. En stor jobb med oppstart i juni 2019. Den gamle bygningsmassen var på over 4200 m2. Nybygget er på ca 1900 m2 med plass til 250 elever som er fordelt på to etasjer, og koblet sammen med eksisterende barneskolen med en gangbru.

Hovedmaterialet i nybygget er massivtrekonstruksjon og lett-tak. Det er en gjennomført god og moderne standard. Det er brukt synlig tre i rom og fellesareal, glassvegger og store vindusflater for å gi skolen et åpent og lyst inntrykk. Brua er i massivtre. Den er tekket og det er satt inn vinduer og dører.

I hele prosjektet er det lagt stor vekt på bruk av miljøvennlige materialer. Det blei stilt høye krav til inneklima, arbeidsmiljø, fleksibilitet og kvalitet. Det er brukt gode, holdbare materialer som tåler aktivt bruk og som eldes med verdighet. Multifunksjonelle elementer utført i solide materialer (betong og granitt) supplerer tradisjonell møblering. Fargepaletten og dekoren i bygget er inspirert av lokal tradisjon og rosesømmen til bunaden i Tinn.

Bygget er passivhusstandard iht NS 3701:2012, utført i henhold til Tek 17. Det er arealeffektivt med lite trafikkareal og stort bruksareal. Ca 500 m2 av nybygget betegnes som et flerbrukshus. Denne delen rommer bl.a en stor sal som ved behov kan deles inn i to mindre saler. Det nye skoleanlegget inneholder for øvrig skolekjøkken, spesialrom for bl.a kunst og håndverk, realfag og spesialpedagogikk. Klasserom med grupperom, samt funksjoner med felles ledelse og administrasjon.

Prosjekteringen stemte, leveransene kom når de skulle og monteringen gikk som planlagt. Bygget blei levert innenfor budsjettrammene og tidligere enn planlagt. Lekkasjetallene anses som historisk lave, og det var ingen alvorlige hendelser på ansatte eller miljø.