Content1 | col2

Ny daglig leder i Skorve Entreprenør (artikkel i bygg.no)

Ruth Gunlaug Haug forlater Fornebubane-prosjektet til fordel for stillingen som daglig leder i Skorve Entreprenør.FOTO: SVANHILD BLAKSTAD

Ruth G. Haug hopper av Fornebubanen - blir daglig leder i entreprenørselskap
Publisert 02.07.2021 10:02

Ruth Gunlaug Haug har takket ja til stillingen som daglig leder i Skorve Entreprenør i Seljord.

Ruth Gunlaug Haug kommer fra stillingen som prosjektleder tunnel ved Fornebubanen, og har nettopp tunnel som sitt spesialfelt. Haug har mange års erfaring fra både entreprenør- og rådgiverbransjen, samt Nye Veier og ikke minst Statens vegvesen.

Haug sier til Byggeindustrien at det er flere årsaker til at hun nå velger å forlate jobben som prosjektleder tunnel ved Fornebubanen.

– Jobbmessig er mye forankret i min oppfatning av at prosjekt er prosjekt mens styringsmodellen i Fornebubanen er etat. Når det er sagt, synes jeg det er trist å gi seg når vi nå går over i anleggsfase. Jeg har fått med meg noen flinke folk som det er trist å forlate. Og det er jo mange spennende utfordringer tunnelen skal gjennom den neste årene, sier Haug.

Livsstilsendring

Haug erkjenner også at hun i tiden på hjemmekontor under pandemien har vært gjennom en livsstilsendring som hun har begynt å sette pris på.

– Jeg bor på gård i Hjartdal og har pendlet og deltatt på mye i veldig mange år. Under pandemien har jeg sett verdien av å være mer hjemme og i større grad leve som andre, og derfor begynte jeg å se meg etter ny jobb i lokale selskaper, sier Haug, som raskt legger til at hun fortsatt liker å være i driv.

Ydmykhet

– Hva tenker du om å ta over et entreprenørselskap som driver mest med bygg?

– Jeg har alltid ment at bygg og anlegg er to vidt forskjellige ting. Derfor er det med stor ydmykhet og respekt for gründerne, at jeg nå skal prøve å hjelpe de videre på veien i et segment av bransjen som jeg ikke vet så mye om. Det blir spennende, sier Haug.

Fornøyd med ansettelsen

Daglig leder Per Ivar Magnushommen i Skorve Entreprenør, ser frem mot at Haug skal ta over ledelsen i selskapet rundt 1. september. Han har stor tro på at Haugs bransjeerfaring, fagbakgrunn og store nettverk, vil bidra til å utvikle selskapet i retningen de ønsker.Magnushommen mener Haugs energiske personlighet og klare tale, vil passe godt inn i entreprenørselskapet.

– Nullvisjon på ulykker, ytre miljø, og lønnsom vekst i et marked preget av stor konkurranse, er de viktigste fokusområdene for Skorve Entreprenør fremover. Vi tror Haug har erfaringen og egenskapene som skal til for å nå våre målsettinger, sier han til Byggeindustrien.

Vil vokse

Entreprenørselskapet, som har sitt hovedkontor i Seljord, har tradisjonelt hatt Telemark og Buskerud som sitt hovednedslagsfelt i. Ifølge Magnushommen har også Agder blitt et markedet de har begynt å se mer på i det siste.

Skorve Entreprenør satser mye på offentlige prosjekter, og har de siste årene blant annet gjennomført flere vellykkede skoleprosjekter, forteller Magnushommen.

– Vi hadde en omsetning på 235 millioner i fjor, og ser på oss selv som en mellomstor entreprenør som har ambisjoner om å vokse og ansette flere fagarbeider og ingeniører. Vi har selvsagt gjort oss noen tanker om hvor vi vil, men hvilken plan og strategi vi skal legge for de neste fem årene er noe vi ønsker å jobbe frem sammen med vår nye daglige leder, sier Magnushommen.

Tar ny rolle i selskapet

Per Ivar Magnushommen skal fortsatt spille en viktig rolle i Skorve Entreprenør. Fremover skal han konsentrere seg om prosjektledelse og utvikling av egenregiprosjekter.

– Vi har et ønske om å komme videre og bruke mer tid på å utvikle egne prosjekter, skape mer vekst og utvikling. Etter å ha vært daglig leder i Skorve i 16 år, er det å få inn en leder med nye tanker og litt andre synspunkter på ting, tror vi bare er sunt, sier Magnushommen.

Blir ikke tunnelentreprenør

Han svarer raskt nei, da han får spørsmål om Skorve Entreprenør vil satse på tunnel nå som Haug tar over ledelsen av selskapet.

– I fjor hadde vi rehabilitering av en mindre tunnel på rv. 36, så helt ukjente er vi ikke med tunnelarbeid, men det er nok ikke hovedfokuset fremover, sier Magnushommen.

– Vi har en anleggsavdeling som skal fortsette å regne på mindre veiprosjekter i distriktet vi holder til. Vi har også vann- og avløp som et satsingsområde, i tillegg til at vi utfører grunnarbeider i byggeprosjektene våre, tilføyer han

Syzweb publiseringsløsning levert av Aveno Digital AS